От 1 ноември заведенията за хранене и питейните заведения в София ще

...
От 1 ноември заведенията за хранене и питейните заведения в София ще
Коментари Харесай

Всички заведения в София с вечерен час 23:30 |

От 1 ноември заведенията за хранене и питейните заведения в София ще работят до 23.30 ч според заповедта на министъра на опазването на здравето. Мярката е в действие до 12 ноември. Това заяви във фейсбук Йорданка Фандъкова след съвещанието на софийския действен щаб. 

Предложението за ограничение на работното време на всички заведения идва от браншовите организации, след като проверки на полицията и Столичната здравна ревизия през миналата нощ са открили работещи нощни заведения и опити да се заобикалят въведените ограничавания. 

Проверките продължават и през идващите дни за спомагателен надзор и дисциплинираност браншът да продължи да работи, а затворени остават единствено местата, на които дистанцията е невъзможна.

За през вчерашния ден в София са регистрирани 1048 нови случая на инфектирани с COVID-19. Тревожен е фактът, че нараства броя на приетите в болница - от 449 на 28 октомври на 532-а на 30 октомври. Увеличават се и пациентите, които се нуждаят от интензивно лекуване, установяват от щаба и приканват прецизно да се съблюдават противоепидемичните ограничения.

Проверките на екипите на общината, полицията и здравната ревизия не престават. За последните 7 дни са съставили 260 предупредителни протокола, 75 акта за нарушавания на Закона за здравето и са тествани 820 жители, с наложена карантина.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР